EN YENİLER

Galabet İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Galabet Hesap Doğrulama Sistemi

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama sistemi Google Authenticator ile birlikte yapılmaktadır. Bu seçeneği kendi insiyatifiniz ile dilerseniz aktif edebilir dilerseniz de etmeyebilirsiniz. Aşağıda adımlar ile birlikte nasıl yükleyip kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

1. Google Authenticator’ı Android kullanıcısı iseniz Google Play Store üzerinden, Apple kullanıcısı iseniz App Store üzerinden indirebilirsiniz. (Google Play Store : Android İçin Buraya Tıklayınız , App Store : Iphone İçin Buraya Tıklayınız ) Bu adreslere tıklayarak indirebilirsiniz.

2.Yükleme tamamlandıktan sonra web veya mobil üzerinden Galabet hesabınıza giriş sağladıktan sonra Profilim alanına girerek Authentication alanına tıklayarak Açma/Kapama butonuna basarak Authentication’ı aktif hale getiriyoruz.

3. Ekrana gelen karekodu bir bilgisayar kullanıyorsanız telefonunuzda Authentication’a girerek Kodu Tara seçeneğine tıklayın ve ekrandaki kodu telefonunuzdan tarayın.

4. Eğer mobil üzerinden yapıyorsanız ve farklı bir telefonunuz yoksa Karekod’un altında bulunan ‘Tarayamıyor Musunuz?’ seçeneğine tıklayın. Tıkladıktan sonra altta bir anahtar oluşacaktır. Bu anahtarın üzerine tıklamanız kopyalamanızı sağlayacak. Daha sonra Authentication’ı açın, Manuel Giriş seçeneğine tıklayın ve çıkan alana bu anahtar kodu yapıştırım ve devam seçeneğine tıklayın.

5. Google Authentication artık aktif edildi ve her an yeni kod oluşturmaktadır. Authentication’da karşınıza çıkan kodu bir kere Galabet hesabınızda girin ve Authentication’ı tamamen aktif edin.

6. Her girişte bu kod ile girmek istiyorsanız, hesabınıza girerken karşınıza çıkan gün seçeneğinde sadece 1 gün’ü seçin ve her gün hesabınıza anlık kod oluşturarak girebilirsiniz.

7. İstediğiniz zaman tekrar Profilim alanından Authentication’a tıklayıp Açma/Kapama tuşuna tıklayarak kapatabilirsiniz. İstediğiniz zaman tekrar açabilirsiniz. Önemli Not : Authentication’ı Galabet hesabından kapattıktan sonra telefonunuzda bulunan Google Authenticator’ı silmeyin veya kaldırmayın. Çünkü daha sonra tekrar Authentication’u aktif ederseniz tekrar Google Authenticator’ın oluşturduğu anlık kodlarla girebileceksiniz.

8. Eğer Google Authenticator’da herhangi bir sorun yaşayıp hesabınıza giriş yapamazsanız Canlı Destek alanına bağlanarak veya Sosyal Medya hesaplarımız üzerinden bizimle iletişime geçerek sorununuzu bize iletebilirsiniz. Kimlik bilgilerinizin doğruluğu kontrol edildikten sonra hesabınıza giriş sağlayabileceksiniz.

9. Google Authenticator’ı aktif edip etmemek sizin elinizdedir. Bu sistem sadece sizin hesabınızın daha da güvene alınmaso için yapılmaktadır.